Het is bijna lente, dan ‘mogen’ we weer naar buiten. En ‘het’ mag zelf ook naar buiten! Hoezo ‘het’? De kriebel, het vuurtje, de passie. Het brandend verlangen van het leven zelf, dat simpelweg geleefd wil worden. Door jou, in jou, met jou. Wat richting geeft aan wat je wilt creëren. Dát mag nu gezien worden, en uit het winterse hol komen.

Ik snap steeds beter: we hoeven ons alleen maar te richten op waar we heel blij van worden. En ja, er hoort ook bij het leven dat we wat dingen doen die misschien minder leuk zijn, of lijken, zoals administratie wellicht, opruimen, of onze diepere pijnen aangaan…Maar hoe fijn is het als de leidraad steeds dat is we vooral onze ‘highest excitement’ volgen. Onze grootste opwinding, onze grootste kriebel.

Daar zat lading op bij mij. Alsof lol maken centraal zetten niet mag. Alsof we écht hard moeten werken en moeten blijven werken. Alsof ik eerst hard moet werken en het dan pas verdien. Calvinistisch? Potverdikkie ja zeg. Ik dacht dat ik niet zo was.

Zit er ook bij jou lading op? Dans ermee! Lach ermee! Maak klanken! Speel ermee!

Dat is het leven. De grootste fun aan het stuur, maar niets moet, en er is wat er is. Dus wat er niet leuk lijkt, helemaal aankijken. Je kunt niet weglopen van ongemak. En je zult zien, ongemak echt aankijken en doorvoelen geeft een heel fijn gevoel. Dan is de cirkel rond, dan is het toch weer die grootste opwinding.

Wat is jouw ingang om er lekker in te komen? Lachen? Klanken maken? Dansen? Of iets anders? Lachen – dansen – klanken zijn alledrie aspecten van het leven. Essentieel, zo beleven wij het, het team van WendeMaraan.

Op 21 maart nemen we je mee in een reis door het leven, met deze drie elementen als ingang. Als handvatten van de kriebel.

WendeMaraan – Lentekriebels heet het. Een evenement waar we je helemaal welkom heten. Waar jij helemaal mag bloeien. Waar jij het leven in jezelf, via jezelf, helemaal mag belichamen. Waar we spelen, bewegen, en ons verwonderen. Waar we weinig nadenken. Waar we ons laten leiden door die kriebel. Die aan dit begin van het voorjaar aan de deur klopt.

WendeMaraan, dat wij de scheppers zijn van ons leven. WendeMaraan, dat het leven voluit gevierd mag worden. Door jou, mij, door ons allemaal.

Oh ja, dit is nog maar het begin van WendeMaraan. Op 20/21 juni is er een heerlijke 24-uurs Ceremonial Celebration in Nederweert, rond de zomer-zonnewende. Met ook muziek, dans, beweging, viering, transformatie. Daarover later meer.

Ben je erbij op 21 maart in Doorn? Ga naar https://wendemaraan.nl/wendemaraan/

Graag tot kriebels!