In de magie van de natuur –

TruffelCeremonies (met overnachting)

& TruffelWendelingen (overdag)

 

 

op de Utrechtse Heuvelrug
of op jouw locatie, elders in Nederland

 

 

Voor leiders en veranderaars
In een tijd van enorme transformatie

 

 

 

Magie van de natuur

Jij bent leider / changemaker / pionier. Iemand die in deze tijd van zeer grote transformatie zijn nek uitsteekt om de boel écht te veranderen: een meer gelijkwaardige wereld waarin we samenleven met de natuur. Waarbij we oude systemen, schaarste en machtsdenken loslaten en iets nieuws, iets sprankelends creëren.

Daarvoor is het nodig dat je aanwezig bent; dat je in verbinding bent met jezelf en het leven om je heen. WendeMaraan dat jij degene bent die dat als geen ander kan doen. Lukt dat ook? Of zou iets jou kunnen helpen?

Een TruffelCeremonie/Reis is een prachtige ervaring. Je reist met de Magische Truffel als reisgids, in jezelf en in de natuur. Je komt in dieper contact met je gevoel en je waarneming. Effecten: je vertraagt, laat los, ziet dingen in, heelt jezelf (en dus ook het collectief) vergroot je bewustzijn en beleeft de bloemen, bomen, kleuren etc veel intenser.

Het is relatief ‘mild‘ in vgl. met ayahuasca e.d., maar toch werkt de truffel diep op je in. Je blijft aan ‘de knoppen zitten’: je kunt de truffel ‘harder’ of ‘zachter’ zetten, terwijl ayahuasca je vaak helemaal ‘meetrekt’ (wat ook weer waarde heeft…). Uniek.

Voor wie? Het is voor alle leiders en changemakers, pioniers, lichtbrengers; mensen die een pad van vernieuwing kiezen. Zowel mannen als vrouwen; die dit willen aangaan en zichzelf al goed kennen, en zich kunnen overgeven. Ervaring met ‘plant medicine’ e.a. psycho-actieve stoffen is niet per se vereist. Let wel: bij gebruik van medicatie is het niet mogelijk.

We bieden het in twee varianten: ceremonies met een overnachting in tipi en/of tenten; en wandelingen overdag. Lees hieronder de verschillen in opzet, tijdsduur en dus ook prijs.

 


Welkom bij één of meer van deze reizen!

De intentie is om de magie van de interactieve natuur te voelen en verankeren in ons lichaam en wezen. Ons voorstellingsvermogen en geest ankeren in de natuur. Inzichten krijgen in de werking van onze psyche.

Je zou kunnen zeggen: we lopen en navigeren in het natuurlijke onbekende….of is het toch bekender dan we wellicht ‘vooraf’ denken? Kun jij, en wil jij je overgeven? Durf je buiten je comfort-zone te gaan?

Hoe meer we ons verbinden met de natuur, hoe minder persoonlijk het wordt. Dan wordt het ‘transpersoonlijk’, en overstijgt het het persoonlijke. Dan wordt bv. ook het vinden van innerlijke vrede, het vinden van collectieve vrede.

Het is ook onze intentie om moeiteloze heling en integratie te laten plaatsvinden. We gaan echt de interactie met de natuur aan. Dan ervaren we de magie van de natuur: niet als een fantastische voorstelling in de geest, maar als daadwerkelijk ervaarbaar en reëel fenomeen – één die natuurlijk is en toch zo ver van onze realiteit af lijkt te staan (voor een groot deel van de mensheid tenminste).

De natuurlijke intelligentie

Gaia-Sophia, onze super-natuurlijke en in de natuur levende moeder aarde, begeleidt onze reis en onze heelwording. Dan kan heling moeiteloos plaatsvinden, zonder hard werken. Een plotselinge doorbraak, in plaats van ijverig werken en door modder heen ploeteren.

Begeleiders: het is een co-creatie van Marnix Lamers (WendeMaraan), Heidi Gundel (Doodnodig) & Wilfred Belo. Van ons zijn er altijd twee begeleiders aanwezig. Alledrie zijn we ruimschoots ervaren met plant medicine, bewustzijnsontwikkeling en het werken met groepen.
Zie onder korte portretten van ons.

TICKETS

Variant 1: TruffelCeremonie – op locatie, met overnachting

Een TruffelCeremonie is altijd op een afgezonderde locatie in de natuur.
Eerstvolgende: vanaf februari of maart, afhankelijk van het weer.

Space holders: Marnix & (als groep groter is dan 4 a 5) nog een begeleider. Zie onder een kort portret.

Dit is op ofwel een plek in de Gelderse Vallei, of in Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede), het gebied van de Utrechtse Heuvelrug / Kromme Rijnstreek. Beide zijn heerlijke plekken in de natuur, weg van de bewoonde wereld, energetisch heel fijn. Een plek waar je heel makkelijk loslaat en je verbindt met de natuurkrachten en -wezens.

Je bent er helemaal uit. Een ceremonie hier voelt als een ruim weekend weg. Ook omdat er geen gebouw is met overnachtingsvoorzieningen hier. Je neemt dus je eigen tentje mee en slaapspullen, en water (bv. in jerrycan). Er is geen douche. Om ‘s ochtends op te frissen is er wel een tuinslang en zwemvijver met natuurlijk, helder water. Toilet is composttoilet buiten. Kortom, heel basic, wat bevordert dat je uit je normale ritme stapt en je overgeeft aan de reis met de truffel.

Prijs: € 150 incl. BTW. Dit is inclusief een introductie/intake vooraf via Zoom op een avond van 20-21 uur. Plus voor wie wil een online integratiesessie een aantal dagen na de ceremonie ook van 20-21 uur. Op deze manier kun jij je optimaal voorbereiden en het goed integreren

We kunnen ook naar jouw gebied komen als je een groep organiseert. Dan alles in overleg.  

Zaterdag (elke keer zijn het dezelfde tijden; al kan de eerste dag ook een vrijdag zijn)
* 16-17 uur: aankomen/landen, je tent neerzetten, maak kennis met het terrein
* Circa 17 uur: plenair welkom en opening
* We gaan aarden, doen een meditatie. We laten zware energie los, komen bij onszelf. We zetten de groepsenergie neer
* Opening truffelceremonie en uitleg truffel, rapé e.d.
* Inname truffel (we bepalen zeer zorgvuldig de portie). De innerlijke reis start….we geven ons daar aan over in stilte (met later wel wat eigen muziek als het zo voelt)
* Laat op de avond / begin van de nacht kan er iets gegeten worden: wij zorgen voor een heerlijke voedzame soep.
* Nachtrust, ieder bepaalt zijn eigen moment

Zondag (tweede dag kan ook een zaterdag zijn)
* Ochtend: relaxed wakker worden. Tijd voor eigen proces. Neem je dagboek o.i.d. mee.
* Bodywork om lichaam en geest wakker te maken
* Ontbijt, we nemen allemaal wat mee (potluck)
* Groepsoefening/ritueel en deelronde met de talking stick
* Afsluiting
* Spullen pakken/opruimen
* Circa 12 uur: afscheid

Variant 2: TruffelWendeling – natuurwandeling, overdag

We verzamelen op een makkelijk bereikbare plek en lopen door bos of andere natuur. Vaak de Utrechtse Heuvelrug, maar we kunnen ook prima naar jouw gebied komen als je een groep bij elkaar hebt.

We lopen heel rustig en maken niet veel kilometers. We staan vaak stil, we kijken, genieten, verwonderen ons over de enorme schoonheid en intelligentie van de natuur, zijn daarin aanwezig. We verbinden ons met de diepere lagen van de natuur. We zijn in interactie met onze echte Moeder. We na-tuur-vigeren, en geven ons over wat we al bewegend en stilstaand ervaren.
Prijs: € 110 incl. BTW. Inclusief intake vooraf, en online Zoom-sessie een aantal dagen later, van 20-21 uur, voor afsluiting en integratie.

Data 2022 volgen. In principe op een vrijdag, zaterdag of zondag. Heb je interesse? info @ wendemaraan.nl.

Programma

* 10.30 Aankomst, daarna plenair welkom en opening. Vervolgens is de opbouw (zonder tijden):
* Meditatie/energetische vormen om te aarden, zware energie los te laten, bij jezelf te komen
* We zetten de groepsenergie neer.
* Opening truffelceremonie en uitleg truffel, rapé e.d.
* Inname truffel (we bepalen zeer zorgvuldig de portie)
* De innerlijke reis start….we geven ons daar aan over zoveel mogelijk in stilte (met later wel wat eigen klanken en muziek als het zo voelt)
* In de loop van de middag kan er iets gegeten worden
* ….vervolg….
* Afronding
* Circa 16.30 / 17: einde en afscheid
 

Ervaringen van enkele deelnemers

> ‘Ik had veel vertrouwen in de begeleiders. Alles klopte: onze interactie met elkaar, de mooie combinatie met de natuurlijke omgeving, en fijn om het in een rituele setting te doen. Jullie hele introductie ervan was goed en fijn. Tevoren had ik gevraagd ‘wat kan ik doen als ik vastzat’, dat gaf me vertrouwen mocht het niet goed gaan. Ik zat zelf aan de knoppen, was duidelijk anders dan met ayahuasca.
Mijn inzicht: leef met spel en het simpele plezier van alles. Laat dat toe in je leven, daarmee kom je verder.’

> ‘Fijn hoe je het uitlegde toen we begonnen. Toen ik de truffel in m’n mond nam: ‘ah ja fijn’, voelde ik.Ik kon verbinden met de natuur. Het diep voelen van het wezen van de ander vond ik mooi.
Als ik mijn ogen dicht deed, kon ik me richten op mijn vragen en intentie. Het was snel helder. Ik ging erin met het probleem van mijn dochter, maar nu weet ik: ik hoef er niet mijn ding van te maken. Dat brengt me in een prettige stroom.
In de dagen erna ervoer ik meer acceptatie, meer gemak. Dus dat heb ik echt meegenomen.

> ‘Fijn om het met anderen te doen. Er was veiligheid in de groep. Het kwam op na half uur, het werkte vooral 1,5 a 2 uur. Het was daarna zeker nog wel aanwezig als ik de ogen dicht deed. Ik ervaarde minder heling op issues, wel meer speelsheid.
Erg prettig: dat jullie niet alleen in de rol van begeleider zijn. Dat geeft gelijkwaardigheid, is voor mij erg belangrijk. Anders is er een splitsing van energie.
‘Ik gun jullie dat het mag groeien. Jullie bieden veiligheid door ervaring en kennis. Ik sta dan ook open voor een volgende keer.’

> ‘Ik heb waardevolle symbolen gezien in de natuur. En de weg die ik moet gaan. Het was een topdag. Jullie voelden me aan; het was één energetisch gebeuren.’

Onze stijl

Alle aandacht voor flow. Zakken in diepere lagen. Toewijding, maar ook luchtig en speels. Duidelijke structuur en veiligheid, en daarbinnen veel ruimte voor spontaniteit en ruimte in het moment. Voor stilstaan, voor verwondering, voor anders ‘gewaar zijn’, voor reizen in onszelf en met de aarde en de natuur. We eren schitterende tradities (zoals enkele sjamanistische) en we hechten tegelijkertijd nergens aan. We bepalen vooraf geen vaste rituelen of uitdrukkingsvormen voor deze samenkomst en reis. Wel is er een duidelijke volgorde van praktische activiteiten. Het ontvouwt zich, met spontane expressie.

Kun je voelen hoe je je aan het einde wilt voelen? Wij voelen ons graag voldaan, verfrist, gevoed in lichaam, geest en ziel.

We creëren in alle opzichten een veilige omgeving.

 • Voorbereiding en nazorg
  Tevoren doen we een korte intake, via Zoom en/of telefonisch.
  Enkele dagen, max een week erna is er steeds een online terugkomsessie voor integratie van je proces.
 • Overig

  • Betaling vooraf. Prijzen incl. 21% BTW. Factuur mogelijk.
  • Als het weer extreem is, verzetten we het. Hiervoor hanteren we een simpel protocol waarbij we je tijdig informeren.
  Neem heerlijk eten mee om te delen. Zowel laat op avond / begin van de nacht, als voor ontbijt.

  Lees ook onze aanmeld- en annuleringsvoorwaarden https://wendemaraan.nl/aanmeld-annulering.

  We reizen graag met je!

Marnix Lamers

Marnix Lamers

Begeleider / inspirator

‘Wen d’r maar aan, dat wij inderdaad, helemaal, zeker weten, de scheppers zijn van onze realiteit.’ Marnix is sterk verwant met het sjamanisme zoals Paqo’s in Peru dat bedrijven en heeft diverse stromingen tot zich genomen, waar een unieke mix uit is ontstaan.
‘De truffel biedt ons een uitnodiging verder te kijken dan wat we vaak denken dat er is. Het helpt mij in elk geval te verbinden met de natuur en het al’.

 

THE CREW

Wilfred Belo

Wilfred Belo

Reisbegeleider

‘Ik ben lerend beoefenaar van gaian alchemy en telestisch sjamanisme, waarbij de psyche en lichaam intrinsiek verbonden zijn met de natuur en als eenheid uit de super-natuur afkomstig zijn. De psycho-actieve planten die de natuur ons gegeven heeft zie ik daarvoor als een voornaam behulpmiddel. Mijn intentie is om de mythe van onze buitenaardse moeder aarde Gaia-Sophia (sophianicmyth.org) en de legende van Parzival als een levende mythe in mijn leven te integreren en deze symbiose te leven.’

...naam volgt....

...naam volgt....

Begeleider/space holder

xxx

Vier jezelf, vier het leven