In de magie van de natuur

 

1. TruffelCeremonies kleine groep

 

Langbroek (nabij Doorn/Wijk b.D.), in principe van zat. 16 uur tot zondag 12 uur, buiten/Tipi. Of overdag, eind rond 21/22 uur.
Zeer afgelegen, prachtig natuurterrein.
Thema: Voel je natuur – voel wie je echt bent

 

2. TruffelCeremonies 1-op-1 of 1-op-2 – overdag – op aanvraag
Thema: wat er in jou geleefd wil worden…. 

 

3. TruffelWendelingen kleine groep – overdag – op aanvraag
Thema: Voel je natuur – voel wie je echt bent 

 

Regio Utrechtse Heuvelrug, of op jouw locatie

 

Voor leiders en veranderaars
In een tijd van enorme transformatie

 

 

 

Magie van de natuur

Jij bent leider / changemaker / pionier. Iemand die in deze tijd van zeer grote transformatie zijn nek uitsteekt om de boel écht te veranderen: een meer gelijkwaardige wereld waarin we eerlijk samenleven met de natuur. Waarbij we oude systemen, schaarste en machtsdenken loslaten en iets nieuws, iets sprankelends creëren.

Daarvoor is het nodig dat je aanwezig bent; dat je in verbinding bent met jezelf en het leven om je heen. Met wie je ceht bent, en met de natuur, en dat wat nog groter is dan de natuur….
WendeMaraan dat jij degene bent die dat als geen ander kan doen. Lukt dat ook? Of zou iets jou kunnen helpen?

Een TruffelCeremonie/Reis is een prachtige ervaring. Je reist met de Magische Truffel als reisgids, in jezelf en in de natuur. Je komt in dieper contact met je gevoel en je waarneming. Effecten: je vertraagt, laat los, ziet dingen in, heelt jezelf (en dus ook het collectief) vergroot je bewustzijn en beleeft de bloemen, bomen, kleuren etc veel intenser.

Het is relatief ‘mild‘ in vgl. met ayahuasca e.d., maar toch werkt de truffel diep op je in. Je blijft aan ‘de knoppen zitten’: je kunt de truffel ‘harder’ of ‘zachter’ zetten, terwijl ayahuasca je vaak helemaal ‘meetrekt’ (wat ook weer waarde heeft…). Uniek.

Voor wie? Het is voor alle leiders en changemakers, pioniers, lichtbrengers; mensen die een pad van vernieuwing kiezen. Zowel mannen als vrouwen; die dit willen aangaan en zichzelf al goed kennen, en zich kunnen overgeven. Ervaring met ‘plant medicine’ e.a. psycho-actieve stoffen is niet per se vereist. Let wel: bij gebruik van medicatie is deelname niet mogelijk. Paracetamol is al een no go. Zie onder de PDF ter voorbereiding met daarin meer over de contra-indicaties. Neem contact op met ons om te overleggen.

Data van ceremonies: zie onder.

Wat ook kan zijn Truffelwendelingen overdag. Die zijn op aanvraag, als je een groep hebt van 5 tot circa 10 personen. Lees hieronder de verschillen in opzet, tijdsduur en dus ook prijs.

 


Welkom bij één of meer van deze reizen!

De intentie is om de magie van de interactieve natuur te voelen en verankeren in ons lichaam en wezen. Ons voorstellingsvermogen en geest ankeren in de natuur. Inzichten krijgen in de werking van onze psyche.

Je zou kunnen zeggen: we lopen en navigeren in het natuurlijke onbekende….of is het toch bekender dan we wellicht ‘vooraf’ denken? Kun jij, en wil jij je overgeven? Durf je buiten je comfort-zone te gaan?

Hoe meer we ons verbinden met de natuur, hoe minder persoonlijk het wordt. Dan wordt het ‘transpersoonlijk’, en overstijgt het het persoonlijke. Dan wordt bv. ook het vinden van innerlijke vrede, het vinden van collectieve vrede.

Het is ook onze intentie om moeiteloze heling en integratie te laten plaatsvinden. We gaan echt de interactie met de natuur aan. Dan ervaren we de magie van de natuur: niet als een fantastische voorstelling in de geest, maar als daadwerkelijk ervaarbaar en reëel fenomeen – één die natuurlijk is en toch zo ver van onze realiteit af lijkt te staan (voor een groot deel van de mensheid tenminste).

De natuurlijke intelligentie

Gaia-Sophia, onze super-natuurlijke en in de natuur levende moeder aarde, begeleidt onze reis en onze heelwording. Dan kan heling moeiteloos plaatsvinden, zonder hard werken. Een plotselinge doorbraak, in plaats van ijverig werken en door modder heen ploeteren.

Begeleider: Marnix Lamers (WendeMaraan). Ruimschoots ervaren met plant medicine, bewustzijnsontwikkeling en het werken met groepen.
Zie onder een kort portret.

* Variant 1: TruffelCeremonie – thema: Voel je natuur – voel wie je echt bent 

Een TruffelCeremonie is altijd op een afgezonderde locatie in de natuur. Wees welkom! Het kan zowel met overnachting, bv op een zaterdag vanaf 16 uur, tot zondag circa 12 uur (of van vrijdag op zaterdag): Langbroek (nabij Doorn/Wijk bij Duurstede), buiten / Tipi.
Ofwel overdag, bv van 14 uur tot 21/22 uur.
Prijs € 175 p.p., incl. 21% BTW, intake, tips voorbereiding/nazorg en Zoom voor integratie. 
Kun je dat niet betalen? Neem contact op. (Gedeeltelijke) betaling in natura mogelijk zoals voedsel of een dienst.

Space holder: Marnix Lamers

Locatie is een terrein met Tipi in Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede), het gebied van de Utrechtse Heuvelrug / Kromme Rijnstreek. Een heerlijke plek in de natuur, weg van de druk bewoonde wereld, energetisch heel fijn. Een plek waar je heel makkelijk loslaat en je verbindt met de natuurkrachten en -wezens.

Je bent er helemaal uit. Een ceremonie hier voelt als een ruim weekend weg. Ook omdat de voorzieningen basic zijn. Toilet is composttoilet buiten. Er is geen elektra; water is uit flessen en jerrycan. ‘s Ochtends kan je je opfrissen in een natuurlijke zwemvijver. Kortom, je stapt uit je normale ritme en geeft je over aan de reis met de truffel, in de natuur.
 

Voel je de roep om mee te doen? Neem dan eerst even deze stappen door:

 1. Lees deze pagina goed door en de PDF (klik daarvoor HIER), incl. contra-indicaties zoals bepaalde medicatie.
 2. Meld je aan per email op marnix@wendemaraan.nl en vermeld je naam, woonplaats, datum Truffelreis en telefoonnummer.
 3. Ik neem telefonisch contact met je op indien je voor de eerste keer meedoet, voor een korte telefonische intake. Als ik je al ken hoeft dit niet per se, maar als je mij wilt spreken kan dat natuurlijk, geen enkel punt.
 4. Als alles ok is, koop je een ticket. Ik stuur je de link.
 5. Je krijgt na betaling een bevestiging van deelname inclusief een formulier om te ondertekenen. Vul het in, scan het (of maak foto) en stuur het per mail of app.
 6. Doe als je wilt, mee aan de Zoom ter integratie. Circa 5 dagen na de ceremonie, planning in overleg. Op deze manier kun jij het optimaal verwerken en het goed integreren. 

Aanmelden: zoals boven beschreven, mail eerst naar marnix @ wendemaraan . nl. Als alles ok is krijg je de link voor de tickets.

Ik kan ook naar jouw gebied komen als je een groep organiseert. Dan alles in overleg.   

Programma, indien met overnachting (*):

* 16 uur: aankomen/landen, maak kennis met het terrein
* Circa 17 uur: plenair welkom en opening
* We gaan aarden, doen een meditatie. We laten zware energie los, komen bij onszelf. We zetten de groepsenergie neer
* Opening truffelceremonie en uitleg truffel, rapé e.d.
* Inname truffel (we bepalen zeer zorgvuldig de portie). De innerlijke reis start….we geven ons daar aan over in stilte (met later ook eigen / afgespeelde muziek als het zo voelt)
* Laat in de avond kan er iets gegeten worden: wij zorgen voor een heerlijke voedzame soep, als opkikker.
* Slapen 🙂
* In ochtend bijkomen, en ook Bodywork om lichaam en geest wakker te maken
* Groepsoefening/ritueel en deelronde met de talking stick
* Afsluiting
* Spullen pakken/opruimen
* Circa 12 uur: afscheid nemen en vertrek

(*) Programma overdag is vrijwel hetzelfde, zonder slapen uiteraard. Bv start rond 14 uur, einde 21/22 uur.

* Variant 2: Truffelceremonie 1-op-1 of 1-op-2 – overdag, op aanvraag

Dit is hetzelfde als variant 1, voor een individue, of tweetal. nu met 100% aandacht voor jou/jullie als tweetal! Ik stem me af op de behoeften. Alle begeleiding is er helemaal voor jou/jullie. Je kunt ook als tweetal/stel meedoen.

Deze variant biedt ook de mogelijkheid om tijdens de reis (als dat klopt voor jou) te profiteren van bv. een healing, korte coaching of een systemische interventie. Zodat jij loslaat, heelt en doet wat je nodig hebt. In een 1-op-1 / 1-op-2 setting kan dat perfect zonder dat het anderen stoort.

Kosten voor 1-op-1 reis zijn € 280 pp, excl. locatiekosten.
Kosten voor 1-op-2 zijn € 195 pp dus totaal € 390 excl. locatiekosten.
Kosten zijn inclusief 21% BTW, persoonlijke intake, tips voorbereiding/nazorg en Zoom voor integratie. 
Kun je dat niet betalen? Neem contact op. (Gedeeltelijke) betaling in natura mogelijk zoals voedsel of een dienst.

Locatie kan zijn bij mij thuis (Utrechtse Heuvelrug, op slechts enkele honderden meters van uitgestrekte bossen). Daar bereken ik geen kosten voor. Of ik huur een plek, dan zijn er extra kosten. Of bij jou thuis mits ok qua rust e.d. Alles in overleg. Ik bereken als ik moet reizen wel kosten.

Neem contact op: marnix @ wendemaraan . nl

> MS, uit Drenthe: ‘Marnix heeft het vermogen om zo’n veilige ruimte te creëren dat ik deze 1-op-1 truffelceremonie aan durfde te gaan (wat best een stap voor mij was). Ik ben super dankbaar voor deze liefdevolle begeleiding want het was een magische ervaring. Een reis waarin ik zowel oude pijn vrij moeiteloos kon loslaten als ook intens het leven kon vieren. Dank je wel Marnix!’

 

* Variant 3: TruffelWendeling groep – in de natuur, overdag

We verzamelen op een makkelijk bereikbare plek en lopen langzaam en volop genietend door bos of andere natuur. Vaak de Utrechtse Heuvelrug, maar we kunnen ook prima naar jouw gebied komen als je een groep bij elkaar hebt.

We lopen rustig en maken niet veel kilometers. We staan vaak stil, we kijken, genieten, verwonderen ons over de enorme schoonheid en intelligentie van de natuur, zijn daarin aanwezig. We verbinden ons met de diepere lagen van de natuur. We zijn in interactie met onze echte Moeder. We na-tuur-vigeren, en geven ons over wat we al bewegend en stilstaand ervaren.
Prijs p.p. : in principe € 125 (ook afh. van mijn reistijd, die reken ik alleen buiten mijn eigen gebied de Utrechtse Heuvelrug). Inclusief intake vooraf, tips voor voorbereiding en nazorg, en online Zoom-sessie een aantal dagen later, van 20-21 uur, voor afsluiting en integratie.

Bijvoorbeeld op een vrijdag, zaterdag of zondag, maar kan ook door de week.
Heb je interesse en heb je een groep van 5 a 10 personen? marnix @ wendemaraan.nl.

Programma

* Circa 10.30 Aankomst, daarna plenair welkom en opening. Vervolgens is de opbouw (zonder tijden):
* Meditatie/energetische vormen om te aarden, zware energie los te laten, bij jezelf te komen
* We zetten de groepsenergie neer.
* Opening truffelceremonie en uitleg truffel, rapé e.d.
* Inname truffel (we bepalen zeer zorgvuldig de portie)
* De innerlijke reis start….we geven ons daar aan over zoveel mogelijk in stilte (met later wel wat eigen klanken en muziek als het zo voelt)
* In de loop van de middag kan er iets gegeten worden
* ….vervolg….
* Afronding
* Circa 16.30 / 17: einde en afscheid
 

Ervaringen van enkele deelnemers

> ‘Ik had veel vertrouwen in de begeleiders. Alles klopte: onze interactie met elkaar, de mooie combinatie met de natuurlijke omgeving, en fijn om het in een rituele setting te doen. Jullie hele introductie ervan was goed en fijn. Tevoren had ik gevraagd ‘wat kan ik doen als ik vastzat’, dat gaf me vertrouwen mocht het niet goed gaan. Ik zat zelf aan de knoppen, was duidelijk anders dan met ayahuasca.
Mijn inzicht: leef met spel en het simpele plezier van alles. Laat dat toe in je leven, daarmee kom je verder.’

> ‘Fijn hoe je het uitlegde toen we begonnen. Toen ik de truffel in m’n mond nam: ‘ah ja fijn’, voelde ik.Ik kon verbinden met de natuur. Het diep voelen van het wezen van de ander vond ik mooi.
Als ik mijn ogen dicht deed, kon ik me richten op mijn vragen en intentie. Het was snel helder. Ik ging erin met het probleem van mijn dochter, maar nu weet ik: ik hoef er niet mijn ding van te maken. Dat brengt me in een prettige stroom.
In de dagen erna ervoer ik meer acceptatie, meer gemak. Dus dat heb ik echt meegenomen.

> ‘Fijn om het met anderen te doen. Er was veiligheid in de groep. Het kwam op na half uur, het werkte vooral 1,5 a 2 uur. Het was daarna zeker nog wel aanwezig als ik de ogen dicht deed. Ik ervaarde minder heling op issues, wel meer speelsheid.
Erg prettig: dat jullie niet alleen in de rol van begeleider zijn. Dat geeft gelijkwaardigheid, is voor mij erg belangrijk. Anders is er een splitsing van energie.
‘Ik gun jullie dat het mag groeien. Jullie bieden veiligheid door ervaring en kennis. Ik sta dan ook open voor een volgende keer.’

> ‘Ik heb waardevolle symbolen gezien in de natuur. En de weg die ik moet gaan. Het was een topdag. Jullie voelden me aan; het was één energetisch gebeuren.’

De stijl van WendeMaraan

Alle aandacht voor flow. Zakken in diepere lagen. Toewijding, maar ook luchtig en speels. Duidelijke structuur en veiligheid, en daarbinnen veel ruimte voor spontaniteit en ruimte in het moment. Voor stilstaan, voor verwondering, voor anders ‘gewaar zijn’, voor reizen in onszelf en met de aarde en de natuur. We eren schitterende tradities (zoals enkele sjamanistische) en we hechten tegelijkertijd nergens aan. We bepalen vooraf geen vaste rituelen of uitdrukkingsvormen voor deze samenkomst en reis. Wel is er een duidelijke volgorde van praktische activiteiten. Het ontvouwt zich, met spontane expressie.

Kun je voelen hoe je je aan het einde wilt voelen? Wij voelen ons graag voldaan, verfrist, gevoed in lichaam, geest en ziel.

We creëren in alle opzichten een veilige omgeving.

 • Voorbereiding en nazorg
  Tevoren doen we een korte intake, in principe telefonisch, en een online terugkomsessie voor integratie van je proces.
 • Overig

  • Betaling vooraf. Factuur met vermelding BTW mogelijk.
  • Als het weer extreem is, verzetten we het. Hiervoor hanteren we een simpel protocol waarbij we je tijdig informeren.
  Neem heerlijk eten mee om te delen. Zowel voor de avond / begin van de nacht, als voor ontbijt.

  Aanmelden: via ticketknop. Vragen: marnix @ wendemaraan.nl 

  Lees ook onze aanmeld- en annuleringsvoorwaarden https://wendemaraan.nl/aanmeld-annulering.

  We reizen graag met je!

Marnix Lamers

Marnix Lamers

Reisbegeleider

‘Wen d’r maar aan, dat wij inderdaad, helemaal, zeker weten, de scheppers zijn van onze realiteit.’

Marnix is sterk verwant met het sjamanisme zoals Paqo’s in Peru dat bedrijven en heeft diverse stromingen tot zich genomen, waar een unieke mix uit is ontstaan.

‘De truffel biedt ons een uitnodiging verder te kijken dan wat we vaak denken dat er is. Het helpt mij in elk geval te verbinden met de natuur en het al’.

 

THE CREW

De truffel

De truffel

Reisbegeleider

Voel maar wat die te bieden heeft….

 

...de grote spirit....

...de grote spirit....

Die overal in aanwezig is

Vier jezelf, vier het leven