In de magie van de natuur –

TruffelCeremonies (met één overnachting)

& TruffelWendelingen (overdag)
op de Utrechtse Heuvelrug
of op jouw locatie

 

 

Magie van de natuur

De intentie is om de magie van de interactieve natuur te voelen en verankeren in ons lichaam en wezen. Ons voorstellingsvermogen en psyche ankeren in de natuur. Inzichten krijgen in de werking van de geest. We lopen en navigeren in het natuurlijke onbekende….of is het bekender dan we wellicht ‘vooraf’ denken? Door dit transpersoonlijk aan te gaan, vervalt het persoonlijke. Dan wordt bv. ook het vinden van innerlijke vrede, het vinden van collectieve vrede.
Het is voor alle mannen en vrouwen, die dit willen aangaan en zichzelf al goed kennen, en zich kunnen overgeven.

Een co-creatie van Marnix Lamers (WendeMaraan), Heidi Gundel (Doodnodig) & Wilfred Belo. Van ons zijn er altijd twee begeleiders aanwezig.


Welkom bij één of meer van deze reizen!

Het is ook onze intentie om moeiteloze heling en integratie te laten plaatsvinden, waarbij de levende en echte interactie met de natuur een centrale positie inneemt. Het ervaren van de magische interactieve natuur, niet als een fantastische voorstelling in de geest, maar een daadwerkelijk ervaarbaar en reëel fenomeen – één die natuurlijk is en toch zo ver van onze realiteit af lijkt te staan (voor een groot deel van de mensheid tenminste).

De natuurlijke intelligentie

Gaia-Sophia, onze super-natuurlijke en intra-natuurlijke levende moeder aarde, begeleidt onze reis en onze heelwording, waarbij de heling moeiteloos kan plaatsvinden, zonder hard werken. Een plotselinge doorbraak, in plaats van ijverig werken en door modder heen ploeteren.

TICKETS

Variant 1: TruffelCeremonie – op locatie, met overnachting

Een TruffelCeremonie is altijd op een afgezonderde locatie. het liefst in de natuur.
Eerstvolgende: zaterdag 2 op zondag 3 oktober 2021.

Space holders: Marnix & Heidi, of Marnix & Wilfred, zie onder een kort portret.

Dit is op onze ‘thuisplek’ in Langbroek (Wijk bij Duurstede), het gebied van de Utrechtse Heuvelrug / Kromme Rijnstreek. Een heerlijke plek in de natuur, weg van de bewoonde wereld, op een energetisch hele fijne plek. Een plek waar je heel makkelijk loslaat en je verbindt met de natuurkrachten en -wezens.
Er is geen gebouw met overnachtingsvoorzieningen hier, dus je neemt je eigen tentje mee en slaapspullen, en water (bv. in jerrycan). Er is geen douche. Om ‘s ochtends op te frissen is er wel een tuinslang en zwemvijver met natuurlijk water. Toilet is composttoilet buiten.
Heel basic, wat bevordert dat je uit je normale ritme stapt en je overgeeft aan de reis met de truffel.

Prijs: € 150 incl. BTW. Inclusief intake vooraf (doordeweekse juni 20-21 uur), en online Zoom-sessie een aantal dagen na de ceremonie, van 20-21 uur, voor afsluiting en integratie.

We kunnen ook naar jouw gebied komen als je een groep organiseert. Dan alles in overleg.  

Zaterdag
* 16-17 uur: aankomen/landen, je tent neerzetten, maak kennis met het terrein
* Circa 17 uur: plenair welkom en opening
* Meditatie/energetische vormen om te aarden, zware energie los te laten, bij jezelf te komen
* We zetten de groepsenergie neer
* Circa 18 uur: opening truffelceremonie en uitleg truffel, rapé e.d.
* Inname truffel (we gaan zeer zorgvuldig om met het bepalen van de portie)
* De innerlijke reis start….we geven ons daar aan over in stilte (met later wel wat eigen muziek als het zo voelt)
* Laat op de avond / begin van de nacht kan er iets gegeten worden: wij zorgen voor een heerlijke voedzame soep.
* Nachtrust, ieder bepaalt zijn eigen moment

Zondag
* Ochtend: relaxed wakker worden. Tijd voor eigen proces. (neem je dagboek o.i.d. mee)
* Bodywork om lichaam en geest wakker te maken
* Ontbijt, we nemen allemaal wat mee (potluck)
* Groepsoefening/ritueel en deelronde met de talking stick
* Afsluiting
* Spullen pakken/opruimen
* Circa 12 uur: afscheid

Variant 2: TruffelWendeling – natuurwandeling, overdag

We verzamelen op een makkelijk bereikbare plek en lopen door bos of andere natuur. Ons eigen gebied is de Utrechtse Heuvelrug, maar we kunnen ook naar jouw gebied komen als je een groep organiseert.
We lopen heel rustig en maken niet veel kilometers. We staan vaak stil, we kijken, genieten, verwonderen, zijn aanwezig in de natuur. We verbinden ons met de diepere lagen van de natuur. We zijn in interactie met de natuur. We natuur-vigeren, we navigeren met en in de natuur, geven ons over wat we al bewegend en stilstaand ervaren.
Prijs: € 110 incl. BTW. Inclusief intake vooraf, en online Zoom-sessie een aantal dagen later, van 20-21 uur, voor afsluiting en integratie.

Data: volgen binnenkort. Zomer/najaar 2021.

* 10.30 Aankomst, daarna plenair welkom en opening. Vervolgens is de opbouw (zonder tijden):
* Meditatie/energetische vormen om te aarden, zware energie los te laten, bij jezelf te komen
* We zetten de groepsenergie neer.
* Opening truffelceremonie en uitleg truffel, rapé e.d.
* Inname truffel (we gaan zeer zorgvuldig om met het bepalen van de portie)
* De innerlijke reis start….we geven ons daar aan over zoveel mogelijk in stilte (met later wel wat eigen klanken en muziek als het zo voelt)
* In de loop van de middag kan er iets gegeten worden
* ….vervolg….
* Afronding
* Circa 16.30 / 17: einde en afscheid
 

Ervaringen van enkele deelnemers

> ‘Ik had veel vertrouwen in de begeleiders. Alles klopte: onze interactie met elkaar, de mooie combinatie met de natuurlijke omgeving, en fijn om het in een rituele setting te doen. Jullie hele introductie ervan was goed en fijn. Tevoren had ik gevraagd ‘wat kan ik doen als ik vastzat’, dat gaf me vertrouwen mocht het niet goed gaan.
Ik zat zelf aan de knoppen, was duidelijk anders dan met ayahuasca.
Mijn inzicht: leef met spel en het simpele plezier van alles. Laat dat toe in je leven, daarmee kom je verder.’

> ‘Fijn hoe je het uitlegde toen we begonnen. Toen ik de truffel in m’n mond nam: ‘ah ja fijn’, voelde ik.Ik kon verbinden met de natuur. Het diep voelen van het wezen van de ander vond ik mooi.
Als ik mijn ogen dicht deed, kon ik me richten op mijn vragen en intentie. Het was snel helder. Ik ging erin met het probleem van mijn dochter, maar nu weet ik: ik hoef er niet mijn ding van te maken. Dat brengt me in een prettige stroom.
In de dagen erna ervoer ik meer acceptatie, meer gemak. Dus dat heb ik echt meegenomen.

> ‘Fijn om het met anderen te doen. Er was veiligheid in de groep. Het kwam op na half uur, het werkte vooral 1,5 a 2 uur. Het was daarna zeker nog wel aanwezig als ik de ogen dicht deed. Ik ervaarde minder heling op issues, wel meer speelsheid.
Erg prettig: dat jullie niet alleen in de rol van begeleider zijn. Dat geeft gelijkwaardigheid, is voor mij erg belangrijk. Anders is er een splitsing van energie.
‘Ik gun jullie dat het mag groeien. Jullie bieden veiligheid door ervaring en kennis. Ik sta dan ook open voor een volgende keer.’

> ‘Ik heb waardevolle symbolen gezien in de natuur. En de weg die ik moet gaan. Het was een topdag. Jullie voelden me aan; één energetisch gebeuren.’

Onze stijl

Alle aandacht voor flow. Duidelijke structuur en daarbinnen veel ruimte voor spontaniteit en ruimte in het moment. Voor stilstaan, voor verwondering, voor anders ‘gewaar zijn’, voor reizen in onszelf en met de aarde en de natuur. We eren schitterende tradities (zoals enkele sjamanistische) en we hechten tegelijkertijd nergens aan. We hebben geen vaste rituelen of uitdrukkingsvormen voor deze samenkomst en reis vooraf bepaald, behalve een volgorde van praktische activiteiten. Het ontvouwt zich, met spontane expressie.

Kun je voelen hoe je je aan het einde wilt voelen? Wij voelen ons graag voldaan, verfrist, gevoed in lichaam, geest en ziel.

We creëren in alle opzichten een veilige omgeving.

 • Voorbereiding en nazorg
  Tevoren doen we een korte intake, via Zoom en/of telefonisch.
  Enkele dagen, max een week erna is er steeds een online terugkomsessie voor integratie van je proces.
 • Overig

  • Betaling vooraf. Prijzen incl. 21% BTW. Factuur mogelijk.
  • Als het weer extreem is, verzetten we het. Hiervoor hanteren we een simpel protocol waarbij we je tijdig informeren.
  Neem heerlijk eten mee om te delen. Zowel laat op avond / begin van de nacht, als voor ontbijt.

  Lees ook onze aanmeld- en annuleringsvoorwaarden https://wendemaraan.nl/aanmeld-annulering.

Marnix Lamers

Marnix Lamers

Begeleider / inspirator

‘Wen d’r maar aan, dat wij inderdaad, helemaal, zeker weten, de scheppers zijn van onze realiteit.’ Marnix is sterk verwant met het sjamanisme zoals Paqo’s in Peru dat bedrijven en heeft diverse stromingen tot zich genomen, waar een unieke mix uit is ontstaan.
‘De truffel biedt ons een uitnodiging verder te kijken dan wat we vaak denken dat er is. Het helpt mij in elk geval te verbinden met de natuur en het al’.

 

THE CREW

Wilfred Belo

Wilfred Belo

Reisbegeleider

‘Ik ben lerend beoefenaar van gaian alchemy en telestisch sjamanisme, waarbij de psyche en lichaam intrinsiek verbonden zijn met de natuur en als eenheid uit de super-natuur afkomstig zijn. De psycho-actieve planten die de natuur ons gegeven heeft zie ik daarvoor als een voornaam behulpmiddel. Mijn intentie is om de mythe van onze buitenaardse moeder aarde Gaia-Sophia (sophianicmyth.org) en de legende van Parzival als een levende mythe in mijn leven te integreren en deze symbiose te leven.’

Heidi Gundel

Heidi Gundel

Begeleider/space holder

‘Ik houd van het leven en de Aarde, maar voel me ook verbonden met alles wat buiten-Aards is en geen fysiek leven heeft. De dood als rode draad door mijn persoonlijke en beroepsmatige leven. Steeds terug naar mijzelf. Steeds weer voelen, zakken en aanschouwen of het klopt. De weg kent hobbels en kuilen en heel mooie ervaringen onderweg. Zo stap ik door, op mijn Pad, in mijn ware essentie.

Tijdens de truffelreizen ben ik er vanuit mijn rol als spaceholder/begeleider. Met mijn eigen ervaringen als voedingsbodem en inspiratiebron wil ik jou een liefdevolle bedding geven, waarbij mijn heldervoelendheid helpend is, en mijn hart leidend.’

Vier jezelf, vier het leven