Om zorgvuldig om te gaan met de aarde, is het verstandig bepaalde zaken meer te meten.

De werkelijkheid is natuurlijk nooit helemaal meetbaar, maar wel in grote mate, zolang we bewust aan de slag gaan. Welnu, hoe kunnen we de aarde meten? Bijvoorbeeld door waterkwaliteit te meten.

Dit zullen we toelichten. De aarde is een fysieke bol maar dat is niet haar essentie. De essentie van de aarde is het biologische proces en de balans daarin. Een ‘goede’ aarde en een ‘slechte’ aarde kunnen er van een afstand gelijk uitzien. De status van de aarde kan het beste gemeten worden aan balans. Een goede aarde is in balans, een slechte aarde is niet in balans.

En dan water. Dat is waarschijnlijk het makkelijkste medium om deze balans te meten. Water percoleert door bergen, duinen en bodems, komt langs iedere korrel, wast deze, spoelt deze. Het water percoleert door leven, wisselt zich uit van mens tot libelle, water verdampt en slaat neer.

Er is nu echter een prijs die we betalen voor water. Water zelf raakt uit balans, de reinigende werking van water wordt aangetast. Deze aantasting is gelukkig wel meetbaar. Zij vormt een vingerafdruk van de status van de aarde op iedere plek waar deze gemeten wordt.

Door water over de hele wereld te meten krijgen we een betrouwbaar beeld van de staat van de aarde. Stap een: leer de aarde beter kennen door water(kwaliteit) te meten. Stap twee: met deze kennis kunnen we de aarde weer beter gaan beschermen.

Wij willen samen met bestaande projecten organisaties water in de wereld gaan meten. Dat kunnen we niet alleen. We willen dus velen in de wereld bewegen om mee te doen. Al deze data verzamelen we dan op een juridisch veilige plek, in de veilige omarming van een stichting: TouchedByWater. Deze data is van iedereen. Op die manier kan iedereen helpen de aarde weer terug te krijgen tot haar evenwicht, terug te brengen tot haar schoonheid, en daarmee de schoonheid van de mens, want aarde en mens zijn één.

We hebben al ideeën om dit concreet te meten, zoals met eenvoudige kits om water te meten. Later meer!