In Dalfsen legt Sabine Philips (Yogafarm) een voedselbos aan op ruim 1 hectare van Landgoed Den Aalshorst: ‘Voedselbos voor verbinding’. Our Human Nature (OHN) verbindt daar actief haar naam aan: in 2020 start de monitoring van de vitaliteit en opbrengsten van het bos, vanaf de aanvang van de aanplant. Daarmee kan iedereen volgen hoe het bos zich ontwikkelt. OHN maakt dat mogelijk qua techniek en datavoorzieningen. Bovendien helpt OHN met een subsidieaanvraag die een deel van de middelen genereert voor het voedselbos.

Op zondag 8-12 a.s. wordt het voedselbos alvast ingewijd, ‘gedoopt’. We zullen tevens een innovatief woon- en voedselteeltconcept, ‘LiberTerra Living’, uit de doeken doen, en AgroWiki. Alle belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 11 uur in Dalfsen. Zie onder meer informatie.

Het voedselbos wordt aangelegd en beheerd door Sabine Philips. Hulp is welkom om de groei verder mogelijk te maken. Hier vind je meer informatie: https://voorjebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/1679/yogafarm

Our Human Nature is bezig meer voedselbossen aan te sluiten op het monitoringsysteem. Alle data die daarin komen, worden opgenomen in het online open source data- en kennisplatform: AgroWiki De data daarin openbaar zodat iedereen van elkaar kan leren. De stichting TouchedByWater i.o. ontwikkelt dit. Een belangrijk deel van AgroWiki wordt een wereldwijd verbonden en openbaar voedselbos-kennisplatform. Doel is om van voedselbossen een belangrijke, ecologische bron voor ons voedsel te maken. Een bron die bovendien bodems herstelt, biodiversiteit vergroot, gezondheid bevordert en sociale cohesie versterkt.

Over de YogaFarm
YogaFarm is een zoveel mogelijk zelfvoorzienende, duurzame en spirituele krachtplek, waar iedereen welkom is en samenkomt. Waar men in contact komt met de natuur, de natuurlijke keuken en waar de ruimte is om te leren, te ervaren en je te ontwikkelen. Het is een plek waar mensen, dieren en planten in harmonie met elkaar samenleven.

Programma inwijding voedselbos zondag 8 december te Dalfsen

 •  Vanaf 10.45 Ontvangst met thee en koffie
 •  11 uur Welkom en introductie
 • Sabine: wat voor bos wordt dit? En wat worden hier de mogelijkheden voor Tiny Houses?
 • Marnix en Jaïrus: korte uitleg totstandkoming
 • Inwijden van het bos: we planten een walnoot. Neem water en/of mulch/aarde o.i.d. van je eigen plek mee zodat we dat rond de notenboom kunnen uitstrooien/schenken als verbindingsritueel.
 • Nader kennismaken met Our Human Nature
  • Kennis verzamelen over voedselbossen en: wat is AgroWiki?
  • Uitleg van innovatief woon- en voedselteeltconcept ‘LiberTerra Living’ (op andere plekken in Nederland)
  • In gesprek daarover
 • Einde circa 12.30 uur. Daarna informeel samenzijn

Wees van harte welkom!
Aanmelden: join@ourhumannature.co