In het dagelijks leven luisteren we vooral naar andere mensen, naar eigen overwegingen en -soms veel betreden- aannames. Dat doen we dan ook nog het liefst in de setting van een vergadering met agenda, maar zonder de aarde zelf te vragen wat ze te zeggen heeft. De natuur en aarde houden ook niet zo van vergaderen, zijn neutraal. Zodoende spiegelen ze ons heel simpel hoe iets in elkaar zit. We stellen ze daarom graag aan je voor in deze rol.

De groene draad in al ons spel is de natuur

We zijn niet anders dan de natuur, we zijn onderdeel van de natuur. Wat het verschil maakt is onze intelligentie en bewustzijn. En soms zit dat hoofd behoorlijk in de weg. De natuur leert ons om verbonden te zijn. Met onze intuïtie, met ons instinct, met onszelf.

Laten we dus leren van en met de natuur

De combinatie van mensen bij zichzelf brengen in verbinding met de natuur en het letterlijk spelen met vraagstukken blijkt bijzonder effectief. Het helpt je om vanuit een heel ander perspectief naar je eigen projecten te kijken. De natuur heeft ons veel te vertellen, als we maar luisteren.

De natuur krijgt zo een grotere stem

Het bijzondere is dat op deze wijze de natuur ook een grotere stem krijgt dan alleen in de voorwaarden-scheppende sfeer zoals bij gebieds-regelgeving en processen van normering. De natuur creëert en werkt mee aan nieuwe antwoorden. De ideale basis voor een daadwerkelijk duurzame toekomst: samen met de aarde en samen met de natuur.

Klik hier als je wilt komen ontdekken in een Creative Playground – Open Sessie. Vanaf 8 oktober, in Bunnik.

Over ons: Zie voor meer info: https://wendemaraan.nl/2-creativeplayground-aanpak en https://wendemaraan.nl/creative-playground-aanbod.